Niqa Hand Sanitizer

RM10.00

 NIQA HAND SANITIZER

A CLEAN HAND IS A CARING HAND.

Did you know proper hand hygiene is the #1 way to prevent the spread of germs?

With no need for soap & water, it’s a great hygiene solution for everyone who needs “on-the-go” protection, whilst preventing the spread of germs.

✅ 75% alcohol
✅ Non Sticky
✅ Rinse free
✅ Pocket sized

Sold By: DIA CREW - NIQA

Description

 NIQA HAND SANITIZER

– Bahan utama dalam hand sanitizer ialah alkohol sebab alkohol boleh membunuh kuman dan menghentikan virus.
– World Health Organization (WHO) recommend untuk menggunakan hand sanitizer dengan konsentrasi 60% alkohol. Alkohol dalam Niqa Hand Sanitizer adalah 75%, so basically mampu membunuh kuman & hentikan virus.

Antara kebaikan hand sanitizer adalah:
• Membunuh kuman dengan berkesan. Tetapi pengguna perlu pastikan kandungan alkohol adalah dalam julat 60-95% untuk memastikan keberkesanannya. Kalau tak, usaha tu sia-sia.
• Pengganti untuk sabun dan air bila kita berada di luar atau pun kat rumah. Cth: pekerja yg perlu bekerja utk essential services, keje drpd rumah pun kita mesti pegang phone & laptop. Jadi utk mengelakkan spread of germs and bunuh kuman td, kita pakai je hand sanitizer.
• Murah, long shelf-life (2-3 tahun) dan tahan lama.
• Sesiapa pun boleh guna. Kalau yg ada eczema or sensitive skins, dinasihatkan jgn terus pakai kat kulit.
• Dengan pengunaan yang hanya sedikit dan jangka hayat yang lama (2-3 tahun), hand sanitizer ni mmg boleh tahan lama ikut penggunaan masing masing.

Additional information

Weight 0.75 kg